Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Gayrimenkul sektöründe tapu sorgulama önemli bir işlemdir. Satın alınacak mülk hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için tapu sorgulama yapılmaktadır. Tapuda yer alan bilgiler, mülk hakkında resmi bilgileri ifade ettiği için hem güvenilir hem de geçerli bir kaynaktır.

Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.

Tapu detayları, konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişiler için önemlidir. Konu ile alakalı bilgileri “Hangi Tapu Tipleri İçin Ev Kredisi Kullanılabilir?” başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

İnternetten Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternetten tapu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Üstelik bu bilgiler isteyen herkes tarafından görüntülenebilmektedir. e-Devlet üzerinden tapu sorgulaması yapmak isteyenlerin ilgili bağlantıya göz atması yeterlidir. Geçmişte sadece resmi kurumlar aracılığı ile yapılabilen bu işlemin online biçime bürünmesi, günümüzde ev satın almayı düşünenler için büyük bir kolaylıktır.

Tapu sorgulama için kullanılabilecek bir diğer yöntem de TKGM Parsel Sorgulama uygulamasıdır. Bu uygulamada adres bilgilerinin yanı parsel ve ada bilgilerini girerek tapu detaylarına ulaşmak mümkündür.

Parsel Sorgulama uygulaması üzerinden mülk ya da arsanın coğrafi konumu, inşaat yoğunluğu ile ruhsat ve imar bilgileri öğrenilebilmektedir.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tapu sorgulama için uygulanabilecek bir diğer yöntem, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının il müdürlüklerine başvurmaktır. Müdürlük içerisindeki Tapu ve Ruhsat Şube Müdürlüklerine dilekçe verildiği takdirde istenilen tapu hakkında bilgi alınabilmektedir.

Bir şey söylemek ister misin? Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Download document

Enter your email before downloading this document

Karşılaştır